Voor werkgevers

Het ParticipatiePensioen kan een interessante optie zijn voor uw werknemers. Maar dan moet er wel sprake zijn van een behoorlijke aanvullende pensioenregeling. Dat is bijvoorbeeld het geval in de Metaal of in de Zorg.

Het is verstandig om eerst te inventariseren of het ParticipatiePensioen haalbaar is. Misschien heeft u zelf wel werkzaamheden die u wilt inzetten. Maar misschien is er meer maatwerk gewenst. Bijvoorbeeld omdat u bijna niemand kunt missen. Dan zijn andere seniorenregelingen misschien beter. Soms schrijft de CAO een generatiepact voor, maar als er ruimte is voor eigen invulling, dan is maatwerk vaak beter. Dus met dezelfde middelen toch een betere oplossing. Want waarom zou je bijvoorbeeld 100% pensioen door blijven betalen als dat pensioen al helemaal geweldig is. Zet dat geld in voor iets anders (om nog maar te zwijgen over de mogelijke negatieve gevolgen als gevolg van het pensioenakkoord).

Kortom, een oriënterend gesprek kan nooit kwaad. Wij vragen daar wel een eenmalige vergoeding voor van € 1.000,-- excl BTW. Dat bedrag brengen we uiteraard in mindering op de nota’s van vervolgopdrachten.

Contact

Wilt u meer weten over het ParticipatiePensioen? Neem gerust contact op met Marcel Kleemans. marcel@prometheusadvies.nl of 06-51842173

Contact